Een gezonde zzp boekhouding

Een gezonde zzp boekhouding: 4 tips in het keuzeproces voor een boekhouder

Roy Katoele | Enwijdoenderest

Hoe zorg je voor een gezonde boekhouding? Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) ben je niet alleen ondernemer, maar ook je eigen financiële manager. Het vinden van de juiste boekhouder is daarom een cruciale stap naar een gezonde zzp boekhouding. Voordat je op zoek gaat naar een boekhouder, is het essentieel om te bepalen wat je precies verwacht van deze financiële professional. Heb je behoefte aan hulp bij belastingaangiftes, of zoek je iemand die ook strategisch financieel advies kan bieden?

Gezonde zzp boekhouding: een goede start begint met heldere verwachtingen

Hoe kies je nu de boekhouder die perfect bij jou en je onderneming past? In deze kennisleaflet ‘Een gezonde zzp boekhouding’ delen we vier onmisbare tips die je helpen in dit belangrijke beslissingsproces. We spreken over dit onderwerp met IT softwaretester en zzp ervaringsdeskundige Roy Katoele.

Tip 1: denk goed na over je verwachtingen van een zzp boekhouder

Roy Katoele is als zzp’er actief binnen de IT-branche en werkt voor een klein aantal opdrachtgevers. Zo’n 3 jaar geleden ben ik gestart als zzp’er. Ik ben zzp’er geworden omdat de diversiteit in opdrachten mij in mijn werk uitdagen. In zzp verband kan ik er meer voor mijzelf uithalen; ik kan zelf mijn opdrachten kiezen en beter bepalen wat bij mij past. Zo ook in de keuze voor een zzp boekhouder. Daarin is het van essentieel belang dat je de juiste verwachtingen voor een zzp boekhouder voor jezelf in beeld hebt, of krijgt.’

Een gezonde zzp boekhouding? Schep duidelijke verwachtingen

Voordat je een boekhouder kiest, is het dus van groot belang om grondig te overwegen wat je specifiek verwacht van een boekhouder. Heb je enkel assistentie nodig bij belastingaangiftes of zoek je uitgebreid financieel advies? Hecht je waarde aan veel persoonlijk contact of is de mate van betrokkenheid voor jou heel belangrijk? ‘Deze vragen zijn essentieel om jezelf te stellen voordat je op pad gaat voor een boekhouder. Want een scherp beeld van je behoeften vormt de ruggengraat van een goede samenwerking.’

Boekhouder en dienstverlening

Roy vertelt verder: ‘Ik had zelf al heel duidelijk voor ogen dat ik een boekhouder wilde inschakelen. Daarin heb ik wel duidelijke verwachtingen van een boekhouder en de dienstverlening. Voor mij betekent dat een boekhouder bij wie ik altijd met vragen terecht kan, een boekhouder die mij werk uit handen neemt. Bijvoorbeeld als ik iets vergeet, voor de kennis van investeringsregelingen of als ik specifieke vragen heb. De keuze voor de juiste boekhouder is dan ook geen oppervlakkige beslissing.’

Tip 2: bepaal vooraf hoeveel facturen je stuurt en ontvangt

Een nauwkeurige afstemming van verwachtingen voorkomt misverstanden en zorgt ervoor dat de boekhouder zijn diensten op maat kan aanbieden. Hierdoor krijg je als zzp’er precies de ondersteuning die je nodig hebt om je financiële zaken in goede banen te leiden.
Daarnaast vereist een gezonde zzp boekhouding een realistische inschatting van het aantal facturen dat je maandelijks verstuurt en ontvangt. Roy geeft een toelichting en zegt: ‘Door dit vooraf in kaart te brengen, kun je een boekhouder selecteren die de benodigde capaciteit heeft om deze stroom efficiënt te verwerken. Zo voorkom je achterstanden en houd je grip op je financiën. Ook een boekhoudpakket kan hier op aansluiten. Zo kan ik via een app op mijn telefoon direct mijn bonnen uploaden, dit werkt zeer efficiënt voor mij. Het scheelt mij veel tijd en mijn telefoon heb ik eigenlijk altijd wel in de buurt.’

Tip 3: Bepaal wat je zelf wilt doen in je boekhouding en wat niet

Een gezonde zzp boekhouding vraagt om een goede taakverdeling. Overweeg welke aspecten van de boekhouding je zelf wilt beheren en welke je aan een professional wilt overlaten. ‘Door dit vooraf te bepalen, kun je een boekhouder vinden die naadloos aansluit bij jouw behoeften en expertise. Zo had ik behoefte aan boekhouder die niet perse heel hands-on is, omdat ik relatief goed kan inschaten waar ik hulp bij nodig heb. Ik hoef niet iemand die elke maand bij mij op de stoep staat om mijn boekhouding te doen.’

Quote (inline) – Enwijdoenderest is betrokken, betrouwbaar en flexibel. Zij hebben het vermogen om te schakelen en met elke zzp’er samen te bepalen wat werkt. Dit voorziet heel goed in behoefte die ik als professional heb voor een gezonde zzp boekhouding.

Taakverdeling voor een gezonde zzp boekhouding

‘Sommige zaken pak ik zelf op en als ik het niet begrijp of er onduidelijkheden zijn, dan helpt en adviseert Enwijdoenderest mij altijd erg goed. De taakverdeling is bij ons heel helder. Daarin begrijp ik wel dat dit voor iedere zzp’er verschillend kan zijn. Zo als de mate van persoonlijk contact en de ondersteuning die je wenst. Enwijdoenderest is betrokken, betrouwbaar en flexibel. Zij hebben het vermogen om te schakelen en met elke zzp’er samen te bepalen wat werkt. Dit voorziet heel goed in behoefte die ik als professional heb voor een gezonde zzp boekhouding.

Tip 4: vraag om tips voor een zzp boekhouder bij andere zzp’ers

Een gezonde zzp boekhouding begint vaak met waardevolle aanbevelingen. Zo besloot ik om vooraf advies in te winnen bij collega-zzp’ers over betrouwbare boekhouders. De ervaringen van anderen kunnen cruciale inzichten bieden en je helpen bij het vinden van een professional die naadloos aansluit bij jouw specifieke situatie’, zegt Roy. Door te luisteren naar de aanbevelingen van je mede-zzp’ers, vergroot je de kans op een succesvolle samenwerking met een boekhouder die jouw financiële belangen begrijpt en behartigt. Dit zorgt niet alleen voor gemoedsrust, maar ook voor een solide basis voor een goed beheerde zzp boekhouding.

Een gezonde financiele koers in jouw zzp boekhouding

Het draait om het vinden van een boekhouder die jouw specifieke behoeften begrijpt en kan voldoen aan de eisen die jij stelt aan je financiële administratie. Met een duidelijk beeld voor ogen, leg je de fundamenten voor een succesvolle samenwerking en een gezonde financiële boekhouding in jouw zzp-onderneming. Dit vormt de basis voor een effectieve taakverdeling waarin de boekhouder jouw specifieke behoeften kan vervullen en je financiën op de juiste koers kan brengen én houden.

Ik zoek een zzp boekhouder. Waarom kies ik voor EWDDR?

Jij zoekt een zzp boekhouder. Je wil je geen zorgen maken over jouw administratie, zodat jij als zzp’er kunt doen waar je goed bent, ondernemen! EWDDR verzorgt jouw boekhouding van A tot Z. Simpel en duidelijk, geen verrassingen achteraf en altijd inzicht in je financiële situatie. Ontzorgen is ‘key’ bij EWDDR; voor een vast maandtarief krijg je proactief advies en hoef jij je nooit meer zorgen te maken over je boekhouding.

Ik heb mij aangemeld voor een vrijblijvende kennismaking. Hoe gaat het nu verder?

We maken graag kennis met je. Een adviseur van En wij doen de rest neemt telefonisch contact met je op om de afspraak te bevestigen. Tijdens de vrijblijvende kennismaking gaan we in op jouw vragen en kom je meer te weten over ons en onze dienstverlening. Voor de vrijblijvende kennismaking nodigen we jou graag uit bij ons op kantoor. Heb je liever een online gesprek? Dat kan ook. EWDDR denkt hierin graag met je mee.

Moet ik mij voorbereiden op het gesprek?

In principe niet. Of je nou net start, al jaren zzp’er bent of verdere groei voor jouw onderneming voor ogen hebt, EWDDR is jouw persoonlijke zzp boekhouder. Tijdens de vrijblijvende kennismaking maken we een gedegen en deskundige inventarisatie van jouw ondernemerssituatie en jouw wensen. Dit wordt ons gezamenlijke vertrekpunt voor jouw zzp boekhouding. Misschien zijn we actief in jouw branche? Lees hier meer over EWDDR.

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Wil je graag meer weten over wat EWDDR voor jou kan betekenen? Plan hier zelf een vrijblijvende kennismaking in. We komen binnen 24 uur bij je terug.

rating-5

In mijn werk als zelfstandig arbeidsdeskundige en docent breng ik graag focus en verdieping aan in mijn werk. Die diepgang kan ik geven aan mijn werk en onderneming, omdat ik daar nu echt tijd voor heb. Want over mijn zzp boekhouding, die ik volledig toevertrouw aan EWDDR, hoef ik mij geen zorgen te maken. Ik ben nog nooit voor verrassingen komen te staan. Ik factureer, en zij doen de rest.

Kim Brinkman
Zelfstandige uit Kikamé.

Tarieven

Een vast bedrag per maand,
geen verrassingen achteraf

01

ZZP Basis pakket

EWDDR ontzorgt volledig in jouw zzp boekhouding.

€ 80 / maand

02

ZZP+ pakket

Volledige boekhouding plus snel inzicht in jouw administratie met de alles-in-1 AFAS SB+ tool. Tot 250 facturen (per jaar) door ons laten verwerken.

€ 92,50 / maand

EWDDR ontzorgt

Deskundig betrokken
Persoonlijk in jouw boekhouding

Samenwerking met ervaren partners

Horizontaal Toezicht bij EWDDR

Horizontaal Toezicht houdt in dat de fiscale aangiften worden voorzien van een dusdanige kwaliteit in de werkprocessen dat ze voor de Belastingdienst aanvaardbaar zijn en er direct zekerheid is over jouw aangiften. Gevolg is dat de Belastingdienst op een andere wijze toezicht houdt. Uitgangspunten in de keten ondernemer, administratiekantoor en Belastingdienst zijn vertrouwen, begrip en transparantie.

Enwijdoenderest kiest voor kwaliteit. De Belastingdienst heeft de consistentie van de aangeleverde data en de uitwerking ervan tot de belastingaangiften bekrachtigd en EWDDR aangesloten bij Horizontaal Toezicht.

ZZP boekhouder belastingdienst betrouwbare boekhouder

De voordelen voor jou als zzp’er?

01

Snelle zekerheid over ingediende aangiften (ook voor teruggaven).

02

Minder controles vanuit de Belastingdienst.

03

Minder correcties achteraf.

04

Sneller duidelijkheid over knelpunten of vraagstukken door ons eigen contactpersoon bij de Belastingdienst.

Kortom: Horizontaal Toezicht biedt zekerheid, duidelijkheid en continuïteit voor uw onderneming. Hoe kun je als zzp’er meedoen?

Laatste nieuws

Klinkt goed?

Hoe het werkt bij EWDDR? Ontdek het zelf

Plan hier een gesprek in of neem contact met ons op.