Simone Jansen, Zzp boekhouder Enwijdoenderest, ABN AMRO, ondernemer, boekhouder

Zzp’er: hoe kies je een boekhouder?

Simone Jansen, Zzp boekhouder Enwijdoenderest, ABN AMRO, ondernemer, boekhouder

Zzp’er: hoe kies je een boekhouder?

Simone Jansen | Eigenaar ART[s] Gallery Simone Jansen

Ondernemer met een eigen Art Gallery, spreker, bestuurslid, bankier en coach voor ondernemers. Vanuit haar zelfgebouwde huis runt Simone Jansen een eigen Art Gallery en organiseert ze verschillende exposities waarin bevlogen kunstenaars hun kunst exposeren. “Mijn bedrijf is geboren vanuit een passie voor kunst. Een hobby die al snel in de markt werd opgepikt, omdat er eigenlijk in Nederland geen soortgelijke plek is waarin je in een huiselijke setting kunst kan zien en beoordelen hoe dit thuis staat. “Zo ben ik begonnen met twee exposities per jaar, inmiddels organiseren we zes exposities met ruim 1000 kunstwerken per jaar. Een goede, persoonlijke en betrokken boekhouder die rekening houdt met jou als ondernemer en mens is in mijn optiek een onmisbare schakel in je onderneming”, stipt Simone aan.

Unieke locatie, uniek ondernemerschap

“Ik was gelijk verliefd op deze plek”, vertelt Simone. De ruimte is groot, ik heb drie jaar verbouwd en daarna dacht ik: hoe kan ik mijn plek met andere delen en iets terug geven aan de maatschappij? Ik vond het zonde om mijn huis voor een groot deel onbenut te laten. Ik startte een nieuwe verbouwing voor de gallery midden 2021 en kwam na de opening direct in een versnelling terecht door de vele positieve reacties van klanten en kunstenaars. Want aan ene kant is er behoefte om kunst toegankelijker en tastbaarder te maken, aan de andere kant heeft slechts tien procent van de kunstenaars in Nederland een mooie plek om zijn of haar kunst te tonen. Deze twee behoeften hebben een perfecte aansluiting gevonden in mijn huis. Een heel nieuwe manier van kunst ervaren en beleven”.

Ondernemer: hoe kies je een boekhouder?

“Al vrij snel na de start van mijn onderneming realiseerde ik dat je, zeker naast een fulltimebaan van ruim zestig uur in de week, de focus moet leggen op je kernkwaliteiten. En waar mogelijk laat je je ontzorgen. Doordat ik een managementfunctie in de top van een Nederlandse bank heb, heb ik beperkte ondernemerstijd. Die tijd die ik heb is schaars en zet ik het liefste zo efficiënt en effectief mogelijk in. Maar hoe kies je een betrouwbare boekhouder? Ik ben met Jeroen van Enwijdoenderest in aanraking gekomen via een andere ondernemer die erg te spreken is over EWDDR. Hij benoemde hierin als unieke punten de mate van aandacht, de transparante dienstverlening in combinatie met heldere tarieven.

Dit beeld werd ook door mij bekrachtigd vanaf het eerste moment dat ik Jeroen van EWDDR aan de telefoon kreeg. De tijd die hij nam om mij alles uit te leggen als starter maar ook te ‘onboarden’ in het systeem. Waar tref je dit tegenwoordig nog, die hoge mate van persoonlijke aandacht tegen een vast tarief? EWDDR ontzorgen mij als ondernemer volledig in mijn boekhouding waardoor ik alle tijd krijg om te doen waar ik goed in ben.”

Digitale stappen in je boekhouding

Simone vertelt verder: “Niet alleen de mate van aandacht ervaar ik als zeer prettig bij Enwijdoenderest. Als boekhouder maakt EWDDR echt stappen in het digitale proces van administratie. Ze zijn goed op de hoogte van recente ontwikkelingen op dit gebied. Een goed voorbeeld hiervan is de alles-in-1 tool waarmee je direct inzicht hebt in je volledige boekhouding. Daarnaast krijg je van EWDDR snel en helder antwoord op financiële vragen. Zij weten die vragen praktisch te vertalen naar jouw situatie. Zo had ik als ondernemer specifieke vragen over het aannemen van personeel en een auto van de zaak. Jeroen heeft mij hierin uitgebreid geadviseerd; op basis hiervan kon ik de juiste beslissingen nemen op het juiste moment. Ze zijn tijdig, deskundig en persoonlijk betrokken in je boekhouding.”

Groeien met je onderneming

“Ook als je wilt groeien met je onderneming kan EWDDR je goed adviseren”, gaat Simone verder. “Zo was het aannemen van personeel voor mij een belangrijke stap. Daarnaast had ik vragen over een goed loonadministratiesysteem. Maar ook wat alle verplichtingen zijn waaraan je moet voldoen als werkgever. Wat hierin opvalt is de mate van betrokkenheid van EWDDR, zowel in het advies als in het vervolgtraject. Daarnaast dwingt de combinatie van 90 uur werk met een eigen onderneming mij elke dag om keuzes te maken in ‘wat doe ik wel én wat doe ik niet’. Een boekhouder kan je echt energie kosten en dit wil je als ondernemer niet. Mijn onderneming is ontstaan vanuit een passie, maar er staat inmiddels een volwaardige onderneming die gerund moet worden. Op de vraag ‘hoe kies je een boekhouder’ zou ik antwoorden: maak een gedegen keuze met oog op de toekomst. Want als ondernemer is tijd schaars, wil je bezig zijn met jouw kernkwaliteiten en klanten. En dan is de investering in een goede boekhouder waardevol én cruciaal.”

Ondernemer? Zzp’er? Hoe kies je een boekhouder? Plan nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek in.

Ik zoek een zzp boekhouder. Waarom kies ik voor EWDDR?

Jij zoekt een zzp boekhouder. Je wil je geen zorgen maken over jouw administratie, zodat jij als zzp’er kunt doen waar je goed bent, ondernemen! EWDDR verzorgt jouw boekhouding van A tot Z. Simpel en duidelijk, geen verrassingen achteraf en altijd inzicht in je financiële situatie. Ontzorgen is ‘key’ bij EWDDR; voor een vast maandtarief krijg je proactief advies en hoef jij je nooit meer zorgen te maken over je boekhouding.

Ik heb mij aangemeld voor een vrijblijvende kennismaking. Hoe gaat het nu verder?

We maken graag kennis met je. Een adviseur van En wij doen de rest neemt telefonisch contact met je op om de afspraak te bevestigen. Tijdens de vrijblijvende kennismaking gaan we in op jouw vragen en kom je meer te weten over ons en onze dienstverlening. Voor de vrijblijvende kennismaking nodigen we jou graag uit bij ons op kantoor. Heb je liever een online gesprek? Dat kan ook. EWDDR denkt hierin graag met je mee.

Moet ik mij voorbereiden op het gesprek?

In principe niet. Of je nou net start, al jaren zzp’er bent of verdere groei voor jouw onderneming voor ogen hebt, EWDDR is jouw persoonlijke zzp boekhouder. Tijdens de vrijblijvende kennismaking maken we een gedegen en deskundige inventarisatie van jouw ondernemerssituatie en jouw wensen. Dit wordt ons gezamenlijke vertrekpunt voor jouw zzp boekhouding. Misschien zijn we actief in jouw branche? Lees hier meer over EWDDR.

Plan een vrijblijvende kennismaking in

Wil je graag meer weten over wat EWDDR voor jou kan betekenen? Plan hier zelf een vrijblijvende kennismaking in. We komen binnen 24 uur bij je terug.

rating-5

In mijn werk als zelfstandig arbeidsdeskundige en docent breng ik graag focus en verdieping aan in mijn werk. Die diepgang kan ik geven aan mijn werk en onderneming, omdat ik daar nu echt tijd voor heb. Want over mijn zzp boekhouding, die ik volledig toevertrouw aan EWDDR, hoef ik mij geen zorgen te maken. Ik ben nog nooit voor verrassingen komen te staan. Ik factureer, en zij doen de rest.

Kim Brinkman
Zelfstandige uit Kikamé.

Tarieven

Een vast bedrag per maand,
geen verrassingen achteraf

01

ZZP Basis pakket

EWDDR ontzorgt volledig in jouw zzp boekhouding.

€ 80 / maand

02

ZZP+ pakket

Volledige boekhouding plus snel inzicht in jouw administratie met de alles-in-1 AFAS SB+ tool. Tot 250 facturen (per jaar) door ons laten verwerken.

€ 92,50 / maand

EWDDR ontzorgt

Deskundig betrokken
Persoonlijk in jouw boekhouding

Samenwerking met ervaren partners

Horizontaal Toezicht bij EWDDR

Horizontaal Toezicht houdt in dat de fiscale aangiften worden voorzien van een dusdanige kwaliteit in de werkprocessen dat ze voor de Belastingdienst aanvaardbaar zijn en er direct zekerheid is over jouw aangiften. Gevolg is dat de Belastingdienst op een andere wijze toezicht houdt. Uitgangspunten in de keten ondernemer, administratiekantoor en Belastingdienst zijn vertrouwen, begrip en transparantie.

Enwijdoenderest kiest voor kwaliteit. De Belastingdienst heeft de consistentie van de aangeleverde data en de uitwerking ervan tot de belastingaangiften bekrachtigd en EWDDR aangesloten bij Horizontaal Toezicht.

ZZP boekhouder belastingdienst betrouwbare boekhouder

De voordelen voor jou als zzp’er?

01

Snelle zekerheid over ingediende aangiften (ook voor teruggaven).

02

Minder controles vanuit de Belastingdienst.

03

Minder correcties achteraf.

04

Sneller duidelijkheid over knelpunten of vraagstukken door ons eigen contactpersoon bij de Belastingdienst.

Kortom: Horizontaal Toezicht biedt zekerheid, duidelijkheid en continuïteit voor uw onderneming. Hoe kun je als zzp’er meedoen?

Laatste nieuws

Klinkt goed?

Hoe het werkt bij EWDDR? Ontdek het zelf

Plan hier een gesprek in of neem contact met ons op.